Historia e Aladinit është një histori klasike e shndërruar në një nga përrallat më të njohura dhe më të ritreguara të të gjitha kohërave. Është e pamundur të mos jetë pjesë e jetës së fëmijërisë. Kjo histori e famshme eksploron botën e magjishme të aventurës, miqësisë dhe dashurisë. A i pëlqejnë vogëlushit tuaj historitë para gjumit? A i lexoni shpesh fëmijës tuaj përralla, apo fëmija juaj ka filluar të lexojë vetë? A e keni prezantuar fëmijën tuaj me përralla të ndryshme klasike të fëmijërisë suaj? Leximi i tregimeve të shkurtra së bashku është një mënyrë e shkëlqyer për të ndihmuar fëmijën të zgjerojë fjalorin e tij dhe të përmirësojë aftësitë e dëgjimit. Gjithashtu, do ta ndihmojë fëmijën të përmirësojë aftësitë e tij oratorike dhe të shqiptimit. Një histori shumë e dashur për fëmijët është edhe “Aladini dhe llamba magjike”, që shfaq e Aladinin si personazhin kryesor, së bashku me princeshën Jasmin, mikun e tij Abu, Xhinin, Xhafarin, i cili ishte hajdut në të kaluarën, Tapetin Magjik dhe Sulltanin. Qofshin të varfër, apo të pasur, pasuria e vërtetë qëndron brenda nesh. Edhe me një llambë magjike protagonistët fokusohen në ndërtimin e karakterit të tyre, çka përfundimisht bëhet forca e tyre.