Ti nuk je personi i parë që u hutua, u frikësua, madje u sëmur nga sjellja njerëzore. Nuk jeni aspak i vetëm në këtë pikë. Shumë, shumë persona kanë qenë po aq të shqetësuar moralisht dhe shpirtërisht sa ju tani. Për fat të mirë, disa prej tyre mbanin shënime për problemet e tyre. Ju do të mësoni prej tyre – nëse dëshironi. Ashtu si një ditë, nëse keni diçka për të ofruar, dikush do të mësojë diçka nga ju. Është një marrëveshje e bukur reciproke. Dhe nuk është arsim. Është histori. Është poezi.

Librat që më pëlqejnë më shumë, janë ata që herë pas here të bëjnë të qeshësh. Kam lexuar shumë klasikë dhe më pëlqejnë vërtet. Lexoj shumë libra me luftë dhe tregime detektive dhe gjithçka tjetër, por ato nuk më rrëmbejnë vërtet. Ato që me të vërtetë më lënë pa frymë janë librat, të cilët kur i kam përfunduar së lexuari dhe gjithçka vijon, do të doja që autori të ishte miku im më i mirë dhe të mund ta telefonoja sa herë që të ma kishte ënda. Megjithatë, nuk ndodh shpesh.

Stili i të shkruarit të Salinger shpesh shquhet për humorin e mprehtë , i cili shpesh shërben për të nxjerrë në pah momentet e tragjedisë dhe ironisë në tregimet e tij. Edhe përdorimi i gjuhës ka specifikat e veta; shpesh përdor një stil të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë, çka mundëson që të shkëlqejnë emocionet e personazheve të tij.

Jeta është një lojë lojë, që duhet luajtur duke ndjekur rregullat.