Gjithë duke ulërirë, era shkau tani sipër mbi ombrellë, duke e shtyrë atë lart, thua se po mundohej t’ia hiqte Meri Popinsit nga dora. Po ajo e mbante të shtrënguar fort, dhe këtë donte siç dukej edhe era, se ajo e ngriti ombrellën edhe më lart…

Një klasik i dashur në letërsinë për fëmijë, që magjeps cilindo lexues nga botimi i tij i parë në 1934. Historia na prezanton me familjen Benks, jeta e së cilës transformohet katërçipërisht me ardhjen e dados enigmatike dhe magjike, Meri Popins. Libri është strukturuar në mënyrë episodike, me çdo kapitull që paraqet një aventurë të re të përjetua nga Xhejni dhe Majkëll Benksi nën drejtimin e Meri Popinsit. Rrëfimi është i mbushur me momente simpatike dhe të paharrueshme, megjithëse pasqyron pikëpamjet sociale të kohës. Magjia dhe misteri i librit janë riimagjinuar për brezat e rinj. Romani përcjell mësime të përjetshme për sjelljen e mirë dhe të kuptuarit e këndvështrimeve të tjera. Libri mbetet një histori emocionuese që sjell gjallëri dhe magji për familjen Benks, por jo vetëm.

Lexoni librin e plotë duke klikuar këtu