Ç’ËSHTË JETA?

Jeta është e bukur – Adhuroje.

Jeta është ëndërr – Jetoje.

Jeta është sfidë – Përballu me të.

Jeta është lojë – Luaje.

Jeta është detyrë – Plotësoje.

Jeta është pasuri – Ruaje.

Jeta është dashuri – Shijoje.

Jeta është mister – Zbuloje.    

Jeta është dhimbje – Sfidoje.

Jeta është këngë – Këndoje.

Jeta është tragjedi – Shmangu.

Jeta është fat – Përfito.

Jeta është aventurë – Kujdes.

Jeta është shumë e çmuar – Duaje.

Jeta është luftë – Mësohu me të.

Jeta është jetë – Lufto për të.

I konsideruar si fjalimi më njerëzor i shekullit, për këtë dhe u shenjtërua. E gjithë bota rrotullohet brenda këtyre 16 postulateve që përbëjnë një realitet të prekshëm, real. Atë Jetën e Njeriut, në të gjithë botën.