Nyx, perëndesha enigmatike e natës, është një figurë e mbuluar me zymtësi ​​dhe intriga. Origjina e saj mund të gjurmohet që në fillimet e mitologjisë greke, kur ajo doli nga boshllëku i universit si fëmija i parë i Kaosit. Me flokët e saj të gjatë e të derdhur dhe rrobat me yje, Nyx ishte një perëndeshë, thelbi i së cilës mishëronte errësirën e natës. Velloja e saj e zezë mbulonte tokën, duke sinjalizuar ardhjen e natës dhe fundin e ditës.

Nyx konsiderohej të ishte nëna e shumë hyjnive të fuqishme si Aether, Nemesis, Moirai, Erinyes, Hypnos dhe Thanatos. Pavarësisht nga reputacioni i saj parashikues, ajo ishte e nderuar nga shumë njerëz, veçanërisht nga gratë, të cilat i drejtoheshin asaj në raste nevoje duke kërkuar fuqitë dhe udhëzimet e saj mbrojtëse. Gjithsesi, nata mendohej të ishte gjithashtu një kohë për introspeksion, soditje dhe prehje shpirtërore.