Goditje dielli

Brand :
1.50

Titulli: Goditje dielli
Gjinia: Tregime & novela⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Ivan Bunin⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Myzejen Shapllo
Çmimi: 150 L

Numri i faqeve: 140 fq

Ishte shkrimtari i parë rus që u laureua me çmimin “Nobel” në vitin 1933, novelist, poet dhe shkrimtar i mirënjohur.

Ivan Bunini ishte mjeshtër i fjalës, i përshkrimit të natyrës, shkrimtari që krijoi tablo të ashpra dhe të vërteta të jetës së fshatit në të kaluarën, krijoi një sërë figurash të Rusisë së pararevolucionit.

Mjeshtëria e fjalës, përsosmëria e formës së tregimeve, pasuruan thesarin e letërsisë ruse.

Njohja me Çehovin ka qenë e rëndësishme për Buninin, nga i cili mësoi lakonizmin, aq sa tregimet e fundit arritën gjysmë faqe. Ka shkruar romanin: “Jeta e Arsenjevit”; tregimet “Goditje dielli”; etj. Bunini la një trashëgimi të madhe edhe si poet

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Goditje dielli”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.50