Vdekja e Ivan Iliçit

Brand :
1.50

Autori: Leon N. Tolstoi

Përktheu: Jorgji Doksani

Gjinia: Novela

Çmimi: 150 lekë

Numri i faqeve: 117 fq

Categories: , Tag:

Novelat “Vdekja e Ivan Iliçit” dhe “Ç’i mban gjallë njerëzit” të L.N. Tolstoit janë një paraqitje mjeshtërore e gjendjes shpirtërore të individit. “Vdekja e Ivan Iliçit” është për Tolstoin një simbol që paraqet një analizë psikologjike dhe filozofike të jetës dhe të vdekjes. Këto novela mund t’i quajmë pa ngurrim si perlat e letërsisë klasike.

Ivan Iliç, një gjykatës rus, duke parandier vdekjen, i rrëfehet vetvetes, paraqet gjithë etapat e jetës së tij të qendërzuara mbi fanitjet dhe sigurinë iluzore që ai shpresonte të siguronte për vetveten dhe për të tjerët në emër të drejtësisë. Po kështu edhe novela tjetër është një himn mbi jetën dhe dashurinë

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Vdekja e Ivan Iliçit”

Your email address will not be published. Required fields are marked *