Endacaku KNULP⠀⠀⠀

1.50

Titulli: Endacaku KNULP⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gjinia: Roman ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Herman Hes⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Antoneta Basha⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Çmimi: 150 L⠀

Numri i faqeve: 94 fq

Një nga shkrimtarët e famshëm të prozës gjermane, laureuar me çmimin “Nobel” në vitin 1946, romancier, poet, piktor dhe eseist, lindi më 2 korrik 1877.

Është vlerësuar me çmime të ndryshme kombëtare e ndërkombëtare, është cilësuar si “shkrimtari në krizë”, pasi, duke shkruar, i nënshtrohej torturës së autoanalizës, gjithnjë në kërkim të identitetit të tij të vërtetë e të mirëfilltë.
Partizan i traditës së klasicizmit të shek. të 19-të, krijimtaria e tij përmban pjesë autobiografike.Ka shkruar “Peter Camenzind”; “Gertruda”; etj.

Në një epokë të trazuar, vepra e Hesit sugjeron të bashkojë etikën me estetikën, traditën dhe modernitetin në një vizion të botës së hapur drejt së ardhmes

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Endacaku KNULP⠀⠀⠀”

Your email address will not be published. Required fields are marked *