Manon Lesko

Brand :
2.50

Titulli: Manon Lesko
Gjinia: Roman
Autori: Abati Prevo
Përktheu: Guri Shtyti
Çmimi: 250L

Numri i faqeve ; 207 fq

Dashuria tragjike e Manon Leskosë ka shërbyer si model për operat e Puçinit, Masenetit dhe Henzet, etj.

Kjo vepër klasike e letërsisë franceze, bazohet në një ngjarje që ka ndodhur në Regenci Paris dhe Luiziana, rreth viteve 1720. Një histori dashurie tragjike, por njëkohësisht edhe një histori e një aventure epike me tri pabesi, tri arratisje, tri rrëmbime dhe dy vrasje. Mano ishte një krijesë e jashtëzakonshme, që pëlqente luksin.

Duke eksploruar në zigzaget e zemrës njerëzore, Abati Prevo ia ka dalë mbanë të paraqesë vajzën me pak virtyte dhe të dashnorit të saj të marrosur nga pasioni, në mit të vërtetë të dashurisë.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Manon Lesko”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2.50