Natë

Brand :
1.50
Titulli: Natë
Gjinia: Autobiografik⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Eli Vizel⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Edvin Shvarc
Cmimi: 150 leke
Numri i faqeve:158 fq
Vepra “Natë”, sjellë në shqip nga përkthyesi Edvin Shvarc e nobelistit Eli Vizel, është një mishërim i dhimbshëm i jetës dhe i realitetit. Në libër, autori dëshmon gjithçka ka jetuar ndërmjet viteve 1942-1945, së bashku me familjen në Aushvic.
“Natë” është rrëfimi therës i kujtimeve nga kampi i përqendrimit, ku ai së bashku me të atin ndau urinë, të ftohtin, goditjet, torturat… por edhe turpi i humbjes së dinjitetit të burrit, që nuk i përgjigjet të atit, në çastet kur ai ishte duke dhënë shpirt.
Me armët e dhembshurisë, të dashurisë dhe herë-herë të mërzisë, kjo vepër dhe kjo jetë do të shndërrohen në betejë midis dyshimit dhe besimit, dëshpërimit dhe mirëbesimit, harresës dhe kujtimit

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Natë”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.50