Sozia

1.50

Titulli: Sozia
Gjinia: Roman
Autori: Fjodor Dostojevski
Përktheu: Diamanda Dushi
Çmimi: 150 L

Numri i faqeve: 184

Categories: , Tags: ,

DOSTOJEVSKI: një tjetër mjeshtër i fjalës, përfaqësues i shekullit të 19-të!

Është konsideruar si një prej romancierëve të mëdhenj rusë, nga ku janë influencuar edhe shumë shkrimtarë të tjerë pasardhës. Para së të bëhej shkrimtar Dostojevski që në adoleshencë ka qenë një lexues pasionant.

Romani dostojevskian paraqitet si një konfrontim i këndvështrimeve “ekzistenciale” midis personazheve të ndryshme, këndvështrime që shprehen në stile të ndryshme. Dostojevski i kushton një kujdes të veçantë realizmit të dialogëve, duke përdorur shprehje popullore, digresione, ndërprerje etj.
Ka shkruar: “Idioti”, “Analet e Petërburgut”, “Krim dhe ndëshkim”, “Vëllezërit Karamazov” etj

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Sozia”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.50