Baba Tomorri

Brand :
1.50

Autori: A.Z.Çajupi

Çmimi: 150 lekë

Numri i faqeve: 94 fq

Categories: , Tag:

Përmes vargjeve të kësaj lirike shoqërore, me ligjeratën poetike të së cilës, zë fill periudha e re në letërsinë shqipe, ajo e realizmit, nis kështu shkëputja nga romantizmi (Rilindja). Andon Zako Çajupi (Sheper, 27 mars 1866 – Heliopolis, 11 korrik 1930) ishte poet, dramaturg, patriot dhe veprimtar i Rilindjes Kombëtare.

Ai mbetet poeti i atdheut dhe i të mërgimit, i të dashurisë dhe rebelimit, poeti i shpirtit të lirë njerëzor

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Baba Tomorri”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.50