Historia e Skënderbeut

Brand :
1.50

Autori: Naim Frashëri

Çmimi: 150 lekë

Numri i faqeve: 94 fq

Categories: , Tag:

Heroi legjendar, luftëtari kreshnik dhe atdhetari i flaktë, që mbi gjithçka vë atdheun, edhe mbi interesin vetjak – poema epike “Historia  e Skënderbeut”ubotua më 1898,dyvjet paravdekjes së Naimit. Kjo vepër e fundit që botoi ai, mbeti si testamenti i tij, sepse në të përmblodhi dhe shprehu me patos të fuqishëm idealet për lirinë e Shqipërisë dhe rrugën e saj drejt përparimit.

Naim Frashëri (Frashër, 25 maj 1846 – Stamboll, 20 tetor 1900), poet e shkrimtar, është një nga përfaqësuesit më të shquar të Rilindjes Kombëtare

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Historia e Skënderbeut”

Your email address will not be published. Required fields are marked *