Atë Sergi

1.00

Autori: Leon N. Tolstoi

Përktheu: Jorgji Doksani

Gjinia: Novelë

Çmimi: 100 lekë

Numri i faqeve: 64fq

I njohur si një nga romancierët më të mëdhenj të të gjitha kohërave, Tolstoi i përket plejadës së kolosëve të letërsisë ruse të kohërave, Tolstoi i përket plejadës së kolosëve të letërsisë ruse të shekullit të 19-të. Eseist, novelist, dramaturg, por njëherazi edhe filozof, konti ushqeu frymën revolucionare të besimtarëve.

Ndër veprat e tij me famë botërore citojmë: “Lufta dhe Paqja”, “Ana Karenina”, novelat “Vdekja e Ivan Iliçit”, “Atë Sergi”, “Kazakët”, “Lumturia e familjes” etj. “Atë Sergi” prezanton më së miri stilin dhe zhdërvjelltësinë e autorit, shpalos mprehtësinë e të shkruarit, një alegori njëherazi e ngjeshur, e matur dhe universale, e denjë për t’u bërë pjesë e dëshmive të mëdha shpirtërore.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Atë Sergi”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.00