Bukuroshet e fjetura

1.00

Autori: Jasunari Kavabata

Përktheu: Lili Bare

Gjinia: Novelë

Çmimi: 100 lekë

Numri i faqeve: 81 fq

Shkrimtari i parë japonez shpërblyer me çmimin“Nobel”në vitin 1968, në morinë e novelave të tij mbresëlënëse ekzaminon kufirin midis fantazisë dhe realitetit në mendjen e burrave të vetmuar. Tek veprat e tij realja dhe irealja ndeshen, soditja e natyrës, lulëzimi i një kumbulle, fluturimi i zogut etj., janë arratisje drejt një bote tjetër, me një bukuri të pashpjegueshme.

Autori shkruan në mënyrë metaforike, thekson zgjuarsinë e mendjes njerëzore për të nxjerrë në pah marrëdhënien e individit me botën ekzistenciale.

Novela e përkthyer me mjeshtëri nga Lili Bare, mbetet një nga kryeveprat e letërsisë botërore, si dhe një nga punët më të mira të autorit

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Bukuroshet e fjetura”

Your email address will not be published. Required fields are marked *