Dubrovski

1.00

Titulli: Dubrovski
Gjinia: Novelë⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Aleksandër S. Pushkin⠀⠀
Përktheu: Jorgji Doksani
Çmimi: 100 L

Numri i faqeve: 123 fq

Kultura ruse nuk do të ishte kaq e bukur, nëse do t’i mungonte zëri shkëlqimtar i A.S.Pushkinit.

Lindi më 6 qershor 1799, një nga poetët më të mëdhenj të letërsisë ruse, themeluesi i letërsisë moderne ruse, simbol i dinjitetit kombëtar, tregimtari dhe përfaqësuesi më i spikatur i letërsisë romantike evropiane.

“Dubrovski” është një nga veprat në prozë të Pushkinit, shkruar me vërtetësinë e uraganit të fjalës së tij.

Me një gjuhë të çlirët, na rrëfen fatin e dhimbshëm të personazhit kryesor, Dubrovskit. Pushkini ishte pionieri i përdorimit të gjuhës së përditshme në poezitë dhe dramat e tij, duke krijuar një stil tregimi të veçantë – drama të përziera, romancë dhe satirë.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Dubrovski”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.00