Heshtja e detit

1.00

Autori: Verkor

Përktheu: Misto Treska, Donika Omari

Gjinia: Novela

Çmimi: 100 lekë

Numri i faqeve: 77 fq

 

Novela e botuar në vitin 1942, është libri kult që e ngarkoi zyrtarisht autorin e saj, Verkorin, me emrin e vërtetë Jean Bruller, si një nga shkrimtarët e Rezistencës ndaj nazizmit.

      Historia portretizon jetën e një familjeje franceze, që përballet me heshtjen kundërshtuese të oficerit gjerman, duke zbuluar kështu “jetën nënujore të ndjenjave, dëshirave dhe mendimeve të fshehura që mohojnë dhe luftojnë”.

      Me anë të këtij manifesti Verkori ftonte qytetarët të refuzonin pushtimin gjerman, tradhtinë e Petainit dhe kurthet e propagandës se mbronte martesën e dy popujve, ndërkohë që maskonte barbarinë dhe robërinë. Verkor lindi në Paris më 1902 dhe vdiq në 1991.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Heshtja e detit”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.00