Karmen

1.00

Titulli: Karmen⠀⠀
Gjinia: Novelë⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Prosper Merime⠀⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Daniel Xhoxhaj⠀⠀⠀⠀⠀
Çmimi: 100 L

Numri i faqeve: 78 fq

Një emër i famshëm në historinë e prozës botërore të shekullit të kaluar, i cili pëlqente misticizmin, historinë dhe të pazakonshmen.

Lindi në Paris në vitin 1803 dhe vdiq në Kanë në 1870. Pjesë e plejadës së klasikëve francezë, Merime kashkruar romane, novela, tregime të shkurtra, drama, si: “Kolomba”, “Mashtrim i dyfishtë”, “Kolomba”, ‘Tamango” etj.

“Karmen” ka në epiqendër një cigane, e cila si plot të tjera ka plot vese, por ka edhe ndjenjën e fortë të lirisë personale. Ajo kërkon të jetë zonjë e vetvetes, madje për këtë pavarësi ajo jep edhe jetën.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Karmen”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.00