Malva

1.00

Titulli: Malva
Gjinia: Novela⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Maksim Gorki⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Jorgji Doksani
Çmimi: 100 L

Numri i faqeve: 115

A. M. Peshkov i njohur si Maksim Gorki, i biri i një zdrukthari, është padyshim një rast specifik i letërsisë ruse dhe jo vetëm. Ai mund të thuhet se erdhi rastësisht në letërsi, për të mbetur në kolanën e letrave ruse, si akt historik krijimi.

Në zemër të gjithë krijimtarisë së tij ishte besimi në vlerën dhe potencialin e qenësishëm të qenies njerëzore. U miqësua me shumë revolucionarë dhe u bë mik personal i Vladimir Leninit, pasi u takuan në vitin 1902. Nga kolana e veprave të tij veçojmë: “Zgalemi”, “Makar Çudra”, “Jeta e Klim Samginit”, “Nëna”, “Vepra e Artamonovëve”, “Malva”, “Lindja e një njeriu”, etj.

Gjithashtu, ai ishte i nominuar pesë herë, për “Nobel” në Letërsi!

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Malva”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.00