Mbrëmje e bekuar

1.00

Autori: Nagip Mahfuz

Përktheu: Lili Bare

Gjinia: Novelë

Çmimi: 100 lekë

Numri i faqeve: 63 fq

Nagib Mahfuz është i vetmi shkrimtar egjiptian që ka marrë çmimin “Nobel” në letërsi. “Mbrëmje e bekuar” është paraqitja e një Egjipti bashkëkohor shpeshherë disi i ngathët për të harmonizuar tradicionalen me modernen. Nga e kaluara e tyre shfaqen papritur “zëra, ngjyra, rrahje zemrash”, që rrëfyesi i sjell si të gjalla.

“Mbrëmje e bekuar” paraqet kujtimet e një pensionisti, të vetmuar dhe të hidhëruar, i cili sjell dhimbjen e ekzistencës së tij, dashurinë e tij të ndaluar me një vajzë të bukur dhe të duruar, peshën e hidhur të traditave, vështirësitë e papritura të jetës së një funksionari.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Mbrëmje e bekuar”

Your email address will not be published. Required fields are marked *