Trashëgimi⠀

1.00

Titulli: Trashëgimi⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Gjinia: Novelë⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Gi dë Mopasan⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Donika Omari ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Çmimi: 100 L⠀

Numri i faqeve: 85 fq

Romancier i jashtëzakonshëm, Mopasani përzgjedh tregimin e shkurtër për të përshkruar historinë e zhgënjimeve të personazheve, më së shumti femra.

E sjellë me mjeshtëri në shqip nga përkthyesja e mirënjohur Donika Omari, novela mund të konsiderohet një thesar i letërsisë botërore. Autori ka shkruar: “Topi i dhjamit”, Bel Ami”, “Horla”, “Trashëgimi”, “Zonjusha Fifi” etj.

Novela “Trashëgimi” përshkruan jetën e funksionarëve dhe nëpunësve mediokër, profesion që Mopasani e njihte shumë mirë, duke përshkruar me realizëm dhe mjeshtëri mbresëlënëse portretet e karaktereve të ndryshëm.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Trashëgimi⠀”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.00