Dita e fundit e një të dënuari

1.00

Titulli: Dita e fundit e një të dënuari
Gjinia: Roman⠀⠀⠀⠀⠀
Autori: Viktor Hygo⠀⠀⠀⠀
Përktheu: Migena Elezi
Çmimi: 100 L

Numri i faqeve: 94 fq

I indinjuar nga gijotina dhe mënyra sesi i trajton shoqëria të dënuarit, Hygo vendosi ta denoncojë këtë absurditet përmes romanit të tij: kushtet e mjerueshme të jetesës së të burgosurve, trajtimin çnjerëzor të të dënuarve, duke përshkruar vuajtjet e tyre morale dhe fizike.

Romani paraqitet si ditari vetjak i një të dënuari me vdekje, por autori ka hedhur mendimet e veta.

Më shumë se një ditar, është një dëshmi e gjallë. Përgjatë gjithë jetës, i dënuari na paraqet gjendjet e tij shpirtërore: ankthet, tentativat për t’u arratisur, si dhe shpresën për një falje të mundshme. Viktor Hygo arrin të na futë në mendjen e një të dënuari me vdekje në pritje të ekzekutimit.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Dita e fundit e një të dënuari”

Your email address will not be published. Required fields are marked *