Terezë Deskeiru

1.00

Titulli: Terezë Deskeiru
Gjinia: Roman⠀
Autori: Fransua Moriak
Përktheu: Donika Omari
Çmimi: 100 L

Numri i faqeve: 129 fq

Romani “Terezë Deskeiru”, përkthyer me mjeshtëri nga Donika Omari, fillon në çastin kur vajza e re largohet nga pallati i drejtësisë.

Terezë Deskeiru, jetime nga nëna, rritur nga një baba ateist “me kryelartësinë se i përkiste një shoqërie elitare” tenton, duke falsifikuar recetat, të helmojë Bernarin, bashkëshortin e saj, një njeri i respektuar, por i ftohtë, i vrazhdë.

Ajo, e cila ende besonte te falja e të shoqit, harron që përfundimisht e kishte varrosur jetën e saj. Kjo histori e një shpirti të zymtë dhe të humbur, asfiksuar në koracën e një familjeje, është ndoshta lutja romaneske më e bukur, më e fortë e Moriakut.

 

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Terezë Deskeiru”

Your email address will not be published. Required fields are marked *