Vargjet e lira

1.00

Titulli: Vargjet e lira

Autori: Migjeni

Çmimi: 100 lekë

Numri i faqeve: 101 fq

Shpirti i ndjeshëm poetik, revolta e brendshme shprehur me nota të thella të një ironie vrasëse: Migjeni do të sillte një poezi rebele në Shqipërinë e varfër të kohës, për imoralitetin e absurdin, pa meshirë…

Migjeni (Shkodër, 13 tetor 1911 – Torre Pellice, 26 gusht 1938) ka qenë poet dhe prozator i shquar shqiptar i viteve 1930, ndër shkrimtarët më të lexuar e më të rëndësishëm të letërsisë shqipe të shekullit të 20-të. Për epokën ishte një zë krejtësisht novator nga brendia dhe forma dhe me ndikim të madh mbi letërsinë shqipe të kohës.

Vlerësimet

Nuk ka ende asnjë vlerësim.

Bëhu klienti i parë që vlerëson “Vargjet e lira”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1.00